Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Michelin Gids

 

Dit prachtrestaurant neemt u mee naar 1397, naar de Gouden Eeuw, naar morgen. De subtiele aanwezigheid van allerlei draken, gouden details alom, hoge plafonds, grote glaspartijen … Historische grandeur versie 21ste eeuw! Chef Bouterse vult de klassieke keuken aan met aandacht voor groenten, Zeelandse knipogen en originele wereldse ingevingen. Zijn beheerste en spontane aanpak van texturen en associaties boeit. Pladijsfilet bakt hij bijvoorbeeld met beurre noisette. Daarbij komen fondant gegaarde asperges en een kruidig slaatje met onder meer verse zeekraal. De volle smaken van een frisse, romige crème met vadouvan tilt heel de bereiding op. Top! Ook dit nog: de volledige vegetarische kaart van Restaurant 1397 is ook zeker de moeite waard.

 

De principes van de Michelin gids

Dat de MICHELIN gids mondiale bekendheid geniet, is voornamelijk te danken aan het constante engagement ten opzichte van zijn lezers. Of het nu in Japan of de Verenigde Staten is, in China of in heel Europa, de engagement is gebaseerd op enkele onveranderde regels, die nauwgezet worden gerespecteerd door al de inspecteurs:

Eerste gouden regel is dat de inspecteurs de restaurants en hotels anoniem en regelmatig uittestten, zodat ze ten volle het aangeboden niveau kunnen beoordelen. Ze betalen dus altijd hun rekening. De selectie van bedrijven gebeurt in volledige onafhankelijkheid, en de inschrijving van bedrijven is volledig gratis.

De gids is allesbehalve een eenvoudig adressenboek, het biedt een selectie aan van de beste hotels en restaurants in alle comfortcategorieën en prijsklassen. De praktische informatie, de klasseringen en onderscheidingen worden elk jaar geëvalueerd en geüpdatet, zodat de meest betrouwbare informatie wordt aangeboden.

De klasseringscriteria zijn identiek voor alle landen waarvan de MICHELIN gids een selectie maakt, om de homogeniteit van de selectie te kunnen garanderen. Elke cultuur heeft zijn keuken, maar kwaliteit moet een universeel principe blijven.

Michelin heeft zichzelf een missie opgelegd: helpen bij mobiliteit. Met als enige bedoeling dat uw reizen altijd in het teken van plezier en veiligheid staan.

 

 

Terug naar alle gidsen