Nieuws & Acties
Grand Hotel de Draak
image

Nieuws & Acties


Schrijf u in voor de maandelijkse nieuwsbrief en ontvang als eerste het nieuws en de acties van Grand Hotel De Draak en Restaurant 1397.

 

Klik hier

 

Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in

Lekker 500

Hotel De Draak op de prachtige Grote Markt van Bergen op Zoom heeft zijn restaurant ‘Hemingway’ gesloten en in plaats daarvan, in het hoofdgebouw, ‘Restaurant 1397’ geopend. Genoemd naar het stichtingsjaar van de oorspronkelijke herberg. Een gouden greep, want de ambiance is schitterend en chef-kok Torben Bouterse, maître Imad Khalfioui en veteraan-sommelier Guus van Dijk zijn stabiele pijlers: met zo'n team kun je de oorlog winnen. Wij zien witgedekte tafels (met verse bloemstukjes) bij robuust meubilair, hoge balken en zijbalkjes met kolossale kroonluchter, een zandstenen schouw met een altaarstuk van Sint Maarten erboven, schilderijen, gobelins, porselein, tin en marmer. Alles smetteloos onderhouden en perfect uitgelicht. De amuses imponeren: macaron van heldere gazpacho met avocadocrème, Yerseke-oester (de chef is een Zeeuw) met Nam Kee-vinaigrette en knolselderijschuim, en zacht gegaarde koolrabi met ijs van groene kruiden. En, heel geestig, kibbeling van bloemkool met popi-saus. De toon is gezet: hier wordt uitstekend en modern gekookt. Gevolgd door dungesneden nietjes op crème cru en aceto dressing, rogvleugel op spinazie en verrukkelijke ui-dashisaus en diverse kalfsbereidingen (filet, zwezerik, tong-bitterballetjes en wangvlees). In het glas: Rode Bordeaux van merlot- en cabernet franc-druiven. Tot slot een hartveroverende combinatie van mango, limoenijs, yoghurtrasp en warme, er aan tafel overheen geschonken, chocolade. Grote Klasse!