Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Ontmoet het team


Het keukenteam van Restaurant 1397 wordt aangevoerd door Chef-Kok Torben Bouterse. Hij creëert smaakvolle gerechten met zijn ambitieuze keukenteam. De bediening staat onder leiding van Restaurant Manager Imad Khalfioui. Samen met Torben Bouterse en het gehele team heeft hij de ambitie 1397 naar een hoger gastronomisch-niveau te tillen. Gastronomie is topsport en dat is dan ook de mentaliteit in de keuken alsmede in de bediening.

De samenstelling van het team is cruciaal: jong en belegen samen, dat werkt geweldig! Graag stellen we je voor aan de mensen achter 1397!

 

 

Torben Bouterse

Chef-Kok


Als ik ergens achter ben gekomen in afgelopen jaren als chef is het dat koken mijn passie is. De kookstijl die we voeren in restaurant 1397 is gericht op het combineren van smaken; een klassieke basis met Aziatische tonen. De hoofdrol is weggelegd voor al het moois uit Zeeland van schaal – en schelpdieren tot prachtige dagverse vis. Het team achter 1397 heeft plezier in hetgeen wat we doen en dit vertaalt zich naar wat er op uw bord ligt. Ik kijk uit naar de toekomst en wat deze mag brengen.

Christiaan Veldman

Sous-Chef

 

Ik heb hier mijn eerste stappen in de keuken gezet. Hier ben ik opgevoed zeg ik altijd. Sander Doggen, destijds mijn chef, heeft mij enthousiast gemaakt voor ons prachtige vak. Sterrenervaring opgedaan bij restaurant Katseveer* in Wilhelminadorp. Een nieuwe chef, ikzelf in een leidinggevende functie, maar veel bekende gezichten. Jong en oud, allemaal gepassioneerd en klaar om u te laten zien wat we kunnen!

Stefan Schipper

Chef de partie

 

Op 15 jarige leeftijd zette ik mijn eerste stappen in de keuken. Dit begon bij Restaurant Oesterbeurs in Yerseke waar ik destijds de passie van het vak mocht leren van Chef-Kok Maurice Mulder en Sous-Chef Daniel Bouterse. Na dat ik daar 4,5 jaar werkzaam ben geweest heb ik vervolgens 1 jaar bij Restaurant Katseveer in Wilhelminadorp sterrenervaring opgedaan. Nu standvastig in de keuken van Restaurant 1397, waar we elkaar drijven om het beste uit elkaar naar boven te halen.

Esther Hazen

Chocolatier

 

Na de middelbare hotelschool kwam ik pas echt achter mijn passie en die ligt in de chocolade! Vandaar dat ik ook afgestudeerd als chocolatier ben aan de PIVA in Antwerpen, stages heb gelopen bij diverse chocolaterieën en diverse cursussen heb gevolgd aan de chocolate academy van Callebaut in Zundert. Graag deel ik mijn kennis door gasten onder te dompelen in de mooie wereld van chocolade tijdens mijn workshops. Het is wat mij betreft het mooiste vak dat er is en mijn passie proef je terug in de bonbons die ik maak voor Restaurant 1397!

 

Imad Khalfioui

Restaurant Manager

 

Na 10 jaar ben ik weer terug bij Restaurant 1397 als Restaurant Manager. Ik startte hier mijn carrière en liep onder andere stage bij restaurant Mijn Keuken* en Oud-Sluis***. Ik deed Internationale ervaring op tijdens de World Expo in Shanghai en ik ben een aantal jaren maître geweest bij Hertog Jan***. Samen met Torben en het gehele team heb ik de ambitie Restaurant 1397 naar een hoger gastronomisch-niveau te tillen.

 

Guus van Dijk

Register Vinoloog

 

Ik ben sinds 1980 werkzaam bij de Draak en heb me met plezier ontwikkeld in mijn rol als uw gastheer. Ambachtelijke gastvrijheid, heerlijk tafelen en de wereld van wijnen zijn mijn passie. Wanneer onze gasten een fijne avond hebben en tevreden naar huis gaan, dan doe ik dat ook. Met genoegen open ik onze deur voor u en heet ik u van harte welkom!

 

Walter Lopez Gomez

Sommelier

 

"Ik ben Walter Lopez Gomez, geboren en getogen in Mexico en inmiddels 15 jaar woonachtig in Nederland. Ik heb enige jaren geleden mijn opleiding gastronoom sommelier en WSET 3 afgerond en doe momenteel een opleiding voor vinoloog. Ik ben momenteel 8 jaar werkzaam in in het hogere  segment van de horeca, waarvan 7 jaar als Maître / Sommelier bij Restaurant Vroenhout in Roosendaal. Sinds kort heb ik de overstap gemaakt naar Restaurant 1397, omdat de combinatie tussen hotel en restaurant  me erg aanspreekt en de interactie tussen de verschillende culturen in het hotel."

 

Sander Delis

Gastheer

 

In september 2020 ben ik als leerling-gastheer begonnen in Restaurant 1397. Ik heb hier met veel plezier mijn leerling-tijd doorgebracht. Na mijn opleiding succesvol te hebben afgerond ben ik hier full-time in dienst om u met open armen te ontvangen in ons prachtige restaurant. Samen met ons team zet ik me 100% in om u in de watten te leggen en er een onvergetelijke culinaire ervaring te bezorgen. Als u tevreden richting huis gaat is mijn dag compleet.

Sander Doggen

Duty Manager

 

Ik heb in diverse sterrenrestaurants gewerkt waaronder 8 jaar als sous-chef bij restaurant Mijn Keuken. Ook Noma mocht ik aan mijn portfolio toevoegen. Vanaf 2015 zwaaide ik de scepter als chef-kok bij Restaurant Hemingway, inmiddels Restaurant 1397. We behaalden hier met het team diverse onderscheidingen waaronder de Bib Gourmand. Vanaf december 2018 ben ik geen chef-kok meer, maar aangesteld als Duty Manager binnen deze prachtige organisatie. 

 

Frans Hazen

Directeur Eigenaar

 

Vanaf 6 december 1984 eigenaar van het oudste hotel van ons land. Mijn doelstelling toen en nu: de Draak wordt het meest toonaangevende hotel bedrijf van West Brabant, ook voor leerlingen / stagiaires. Het is een voorrecht om als ‘rentmeester’ in en aan dit bedrijf te mogen werken. Er blijven altijd plannen ter verbetering van het geboden product. Passie gaat nooit met pensioen. Ik ben pas 70, dus nog tijd genoeg voor dit mooie metier.

 

Trix Hazen

Eigenaresse

 

Vanaf 1972 tot 1984 was ik filiaalhoudster van Tafelvaria alhier. Een winkel met tafelzilver, kristal, Makkum, Delfts blauw, Wedgwood serviezen enz. Vanaf 1985 de mooie taak van full-time moeder voor onze 3 dochters vervuld. In 1991 met evenveel enthousiasme in De Draak gaan werken, de jongensdroom van Frans mee gestalte te geven. Ondanks mijn 70 lentes peins ik er niet over om te stoppen.