WIJNMAKERS

Geniet van een wijnmakers diner

IN HET OUDSTE HOTEL VAN ONS LAND

In het restaurant van het oudste hotel van Nederland organiseren we regelmatig wijnmakers diners. Hierbij nodigen we (inter)nationale wijnmakers uit om te vertellen over zijn of haar wijnen. De passie van die makers proeft u terug in het glas en ons keukenteam verzorgt een smaakvolle invulling van de avond.

*Reserveren voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk, voor het a la carte zijn er nog tafels beschikbaar.

Toelichting bij het wijnmakers diner

*Reserveren voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk, voor het a la carte zijn er nog tafels beschikbaar.

Reinhard Löwenstein maakt zes Rieslings uit individuele wijngaarden, die afhankelijk van het restzoetgehalte als Grosse Lage of als Grosses Gewächs op de markt komen (de bovengrens voor Grosses Gewächs is 9 gram restsuiker per liter). Alle zes zijn ze enorm terroirgetypeerd. Van zijn zes Rieslings laten wij u er vijf proeven tijdens ons wijnmakers diner. Welke wijnen van Weingut Heymann-Löwenstien krijgt u te proeven?

  • Fantasie der Schieferterrassen
  • Riesling “F”
  • Schieferterrassen Riesling
  • Uhlen Laubach Grosses Gewachs
  • Schieferterrassen Auslese

We serveren bij deze wijnen vier gangen met schaal en schelpdieren (crustacés). Waarom schaal en schelpdieren? De wijnen hebben aroma’s van rijp fruit, mineralig, fraaie balans tussen fruit en ziltige mineralen, mondvullend, elegante zuren met aanhoudende finale. Het vier gangen Crustacés menu inclusief amuses, glas bubbels, bijpassende wijnen van de wijnmaker bij de gerechten, mineraalwater en koffie of thee met bonbons om mee af te sluiten. De prijs voor dit menu is € 97,50 per persoon. Bent u geen fan van crustacés? Dan passen we het menu aan naar uw (di)eetwensen.

Agenda

Eerstvolgende wijnproeverijen

We gaan elk seizoen een wijnmakers diners organiseren. Hierbij nodigen we (inter)nationale wijnmakers uit om te vertellen over zijn of haar wijnen. Hiermee willen we u een unieke beleving geven onder het genot van een mooi glas wijn en smaakvolle gerechten uit onze keuken.

Reinhard Löwenstein

18-06-2019

Reinhard Löwenstein presenteert zijn wijnen als een filosoof, waarbij hij haast poëtische omschrijvingen geeft van zijn topwijngaarden. Hij is een van de specialisten op het gebied van Duitse wijnen. Filosoof, intellectueel en, zeker in zijn jongere jaren, querulant. Altijd heeft hij een gegronde mening paraat, over van alles. Maar hij heeft geen praatjes nodig om zijn wijnen te verkopen, want die spreken voor zichzelf.

RESERVEER NU

Herfst

Wordt vervolgd…

RESERVEER NU

Winter

Wordt vervolgd…

RESERVEER NU

Mooie gerechten uit onze keuken

Ons restaurant ligt midden in het centrum van Bergen op Zoom en draagt de naam Hemingway, gezien Ernest Hemingway bekend stond als een levensgenieter die goede spijzen en wijnen kon waarderen. Wij werken het liefst met lokale producten uit Bergen op Zoom en omstreken. De rest vullen we aan met eerlijke en verantwoorde producten. Verse grondstoffen worden dagelijks bij ons geleverd en wij willen u het beste bieden van de Brabantse Wal. In onze keuken creëren we spannende combinaties en er worden Nederlandse klassiekers vernieuwd op een niet voor de hand liggende manier.

Wijnen geschonken door Guus

“Ik ben sinds 1980 werkzaam bij de Draak en heb me met plezier ontwikkeld in mijn rol als uw gastheer. Ambachtelijke gastvrijheid, heerlijk tafelen en de wereld van wijnen zijn mijn passie. Wanneer onze gasten een fijne avond hebben en tevreden naar huis gaan, dan doe ik dat ook. Met genoegen open ik onze deur voor u en heet ik u van harte welkom!”

Reserveer nu

*Reserveren voor dit evenement is helaas niet meer mogelijk, voor het a la carte zijn er nog tafels beschikbaar.