Nieuw bij het ontbijt #beerforbreakfast

Instock redt graag eten. Bijvoorbeeld aardappels die anders weggegooid zouden worden, daar brouwt Instock heerlijk Pieper Bier van. Vanaf vandaag heeft Instock ook een eigen Granola, gemaakt van geredde bierbostel van Brouwerij Troost. Bierbostel is het voedzame moutrestant, boordevol vezels en eiwitten, dat overblijft na het brouwen van bier. Samen met de ambachtelijke banketbakkerij Lanskroon heeft Instock een amandel-kaneel-honing Granola ontwikkeld met bierbostel als hoofdingrediënt. Zo begin je je dag niet alleen heel lekker en gezond, maar ook nog eens heel verantwoord.

Van Bier naar Granola
Tijdens het brouwen van bier blijft er bierbostel over, het moutrestant. Dit granen restproduct wordt vaak verwerkt tot diervoeding, maar een groot deel wordt nog verspild. En dat terwijl het ontzettend voedzaam is! Door Granola te maken van dit bierbostel, krijgt ook de reststroom van bier zelf een goede bestemming. Zo wordt er echt niets meer verspild. “De circulaire economie is de toekomst, wij willen graag laten zien wat voor mooie producten er nog te maken zijn van reststromen”, aldus Freke van Nimwegen van Instock.

Begin je dag met een heldendaad
Bierbostel is van zichzelf een eiwit- en vezelrijk graanproduct. Door dit bijzondere ingrediënt bevat Instock Granola drie keer meer vezels dan de gemiddelde ontbijtgranen. Instock combineert de bierbostel met havervlokken, knapperige zaden en pitten, amandel, kaneel en zoete honing. Dit maakt het tot een lekker crunchy en voedzaam ontbijt dat voedselverspilling tegengaat. Beer for breakfast, dat is nog eens een goed begin van de dag! Maar geen zorgen, de Granola smaakt niet naar bier en bevat geen alcohol.

De Granola stond al op de menukaart bij de Instock restaurants. Geserveerd met yoghurt, gered fruit en zelfgemaakte fruitsiroop werd dit het favoriete ontbijt van hun gasten. Na alle positieve reacties is de Granola nu ook beschikbaar in een verpakking voor thuis.

Een derde van alle voedselproductie gaat verloren*
In Nederland ligt de totale verspilling tussen de 1,7 en 2,6 miljard kilo. Aan het begin van de keten vindt al 39% van alle verspilling plaats, oftewel bij boeren, telers en producenten. De retail neemt 5% voor hun rekening en horeca 14%. Huishoudens zijn verantwoordelijk voor het grootste deel, namelijk 42%. Eten weggooien kost niet alleen geld; ook alle energie, het water en de landbouwgrond die bij de productie komen kijken gaan verloren. Dat heeft een enorme impact op het milieu.

Over Instock
Instock zet sinds 2014 voedselverspilling op de kaart. Vier medewerkers van Albert Heijn werden geconfronteerd met dit probleem en kwamen in actie. Ze besloten dagelijks het voedsel te redden zoals groente en fruit met schoonheidsfoutjes en brood van 1 dag oud. Hiervan bereiden de chefs van Instock dag in dag uit een ontbijt, lunch en diner in hun drie restaurants in Amsterdam, Den Haag en Utrecht.

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten