Corona-update van Familie Hazen

Lieve Gasten, Beste Vrienden van De Draak en Restaurant Hemingway,

Drie weken geleden hebben wij de deur van ons restaurant moeten sluiten vanwege de maatregelen die de overheid heeft genomen om de verspreiding van het coronavirus (COVID-19) tegen te gaan. Op de zondag dat er werd besloten dat de restaurants moesten sluiten hadden wij net de proeverij van de nieuwe lentekaart achter de rug met mooie wijn en spijs combinaties.

Ondanks de sluiting hebben wij in de afgelopen weken absoluut niet stilgezeten. Ons team is nog steeds bezig met een grote lente schoonmaak in alle vijf de monumentale panden. Zo worden de kamers van nok tot kier gesopt en nog grondiger schoongemaakt en krijgen deze een opfrisbeurt qua schilderwerk. Ook alle gangen moeten eraan geloven zodat geen enkel hoekje vergeten wordt. Genoeg werk om zo met het hele team het oudste hotel van ons land weer nét iets beter te maken.

Het schoonmaken en verven gaat gefaseerd per pand en zo blijft het hotel ook gewoon open voor gasten. Voor onze gasten en medewerkers hebben we de nodige voorzorgsmaatregelen genomen en blijven we ook continu de (nieuwe) instructies vanuit het RIVM opvolgen. Hierover kunt u meer lezen in ons nieuwsbericht over de Corona maatregelen. Na deze heel grondige poets- en schilderbeurt staat De Draak er weer “ als nieuw “ bij .

Het is een bijzondere tijd voor vrijwel alle sectoren in Nederland en overal ter wereld zien we de gevolgen van dit virus. Wij willen onze dank uitspreken aan de Nederlandse overheid voor de richtlijnen en Koninklijk Horeca Nederland in het specifiek. De noodregeling voor o.a. compensatie van 90% van de loonkosten is zeer welkom om zo ook de oudste onderneming van ons land “in de lucht te houden”.

Het is nog onduidelijk wanneer de maatregelen stukje bij beetje versoepeld gaan worden en hoe het er dus in de Nederlandse horeca uit gaat zien. We denken daarom alvast na over concepten binnen de 1.5 meter samenleving waar premier Rutte ook over heeft gesproken. Zo kunnen we ingrijpende maar nodige maatregelen doorvoeren om ons concept te waarborgen richting de volgende generaties. Dat is en blijft een van de kernwaarden van het oudste hotel van ons land.

De Provincie Brabant speelt online al slim in op de huidige situatie met “Visit Brabant Later” en wij vertrouwen er op dat zowel de provincie alsmede het lokale bestuur van Bergen op Zoom ons op de kaart zal (blijven) zetten. We moeten met zijn allen het binnenlandse toerisme nog meer onder de aandacht brengen en lokale ondernemers blijven steunen. Dat deden we altijd al; zoveel mogelijk opdrachten geven aan plaatselijke ondernemers. Zo komen we samen sterker uit deze crisis.

Wij kunnen niet wachten om u weer als gast te ontvangen, we weten nog niet wanneer maar dat we weer open gaan staat vast. Als die dag aanbreekt verwelkomen we u graag bij ons in het hotel of restaurant met een gastvrijheid van ruim 600 jaar ervaring. Tot die tijd zullen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen en maatregelen via onze website.

Wij wensen u, uw familie en vrienden goede gezondheid toe.

Met vriendelijke groet,

Frans en Trix Hazen
Medewerkers Hotel De Draak

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten