DE DRAAK GAAT “INTERNATIONAAL” (DEEL 13)

Inmiddels was er in onze stad een ander hotel gebouwd , aan de rand van het centrum , door de heer Harco Evers .
Het werd het Golden Tulip Stads Parkhotel met 50 kamers , restaurant , vergaderaccommodatie en P faciliteiten . De Gemeente heeft hier natuurlijk alle steun aan verleend ; sommige mensen vertelden mij dat men ( de gemeente )  het zo graag wilde dat de grondprijs wel heel erg vriendelijk was gehouden .
Er werd en wordt wel vaker wat geroepen .
Ik realiseerde me natuurlijk terdege dat Golden Tulip middels de GDS systemen en hun eigen reserveringssysteem “ de hele wereld “ kon bereiken met hun marketing , een stand-alone hotel als De Draak kon dat toen nog niet dus ik vond dat ik me ook bij een internationale keten aan moest sluiten .

Het zou het merk “ Mercure “ worden van Accor .
De onderhandelingen met de regiomanager verliepen in het begin stroef ; deze beste man ( Robert Vink ) wilde dat het oudste hotel van Nederland internationaal “ vermarkt “ moest worden als Mercure Hotel Bergen op Zoom .
Ik vroeg deze meneer of hij wel “ goed bij zijn hoofd was “ een hotelnaam van bijna 600 jaar oud “ door de plee trekken ?? “ . Nou mijnheer Vink , dat gaat niet gebeuren de naam De Draak blijft gehandhaafd en anders maar niet met uw organisatie in zee .
Wel , men ging akkoord , ( dat moest uit Parijs komen waar de hoogmogende heren zetelden )  en er werden handtekeningen in Brussel ( hoofdkantoor regio Mercure ) gezet in het bijzijn van mijn echtgenote en Tom Cats ; daarna volgde er een lunch en dat was het dan .
Men zou zich zeer zeker fors inzetten , zo werd me beloofd , om van  het jubileum jaar een heel fraai feest te maken met internationale uitstraling ; 600 jaar hotel was natuurlijk niet niks en men was blij De Draak in hun groep te weten .
Het bleef bij deze woorden , helemaal niets en op dat moment nam ik de beslissing “ ik zit mijn contract uit en daarna wegwezen “

De bijdrage van Mercure aan De Draak was 0,00 , mijn eerste indruk werd tijdens het jubileumfeest alleen maar sterker “ je bent allen maar goed om de fee af te dragen “.
Ik nam middels een procedure die diende in de rechtbank Haarlem ( vanwege enkele omissies van Accor , foute vermeldingen in hun gidsen ) versneld afscheid van deze organisatie .
Ik heb daarna geprobeerd om via Hampshire de “ internationale contacten “ vast te houden maar ook met deze club was het “ van hetzelfde laken een pak “ .
Het was duidelijk voor me ; De Draak moet op eigen kracht verder , geen geneuzel meer met franchise contracten . De jaren later zouden me hierin gelijk geven het afscheid van deze twee clubs gaven  geen hotel omzetverlies te zien .
Ik hield wel de franchise fee “ in mijn zak “

De huidige “ social media “ , het internet en slim gebruik van keywords voor Google , de koppeling met GDS systemen stellen je als stand-alone hotel prima in staat om je in de wereldwijde markt “ vindbaar te maken “
Ik had mijn lesje geleerd .

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten