EEN RAMP KOMT NOOIT ALLEEN (deel 20)

EEN RAMP KOMT NOOIT ALLEEN , EEN FORS BEROEP OP VEERKRACHT

Het was een mooie dag met een goed bezet terras en restaurant . De Residence stond in de steigers aan de voorzijde want er stond een schilderbeurt gepland ; 10 jaar na de ingebruikname .
Op enig moment , vroeg in de avond , roken we ( Tom Cats en een oproepmedewerker en ik ) een indringende brandlucht en we zagen waar de rook vandaan kwam en in welke omvang . We renden naar de parking van de Residence en zagen toen wat er speelde .

In het naastgelegen pand ( Restaurant Indrapoera ) was een brand uitgebroken doordat er een TV geëxplodeerd was , inmiddels een uitslaande , en de vlammen hadden de kapconstructie van de Residence bereikt .

We hebben zelf nog geprobeerd om met de brandslangen op de tweede verdieping wat te betekenen maar we werden al snel door de brandweer uit het pand verwijderd .
Binnen no time stond een groot deel van de kapconstructie van de Residence in brand en moest het naastgelegen pand als verloren worden beschouwd ; het brandde als een fakkel mede gezien het feit dat het in de keuken nogal rommelig en niet zo schoon was ( er was ook nogal wat frituurvet opgeslagen ) .

Ik stond op de achtergelegen parking te kijken naar het verloop ( het raakte me niet echt ) en op enig moment komt de brandweer commandant naar me toe . “ Ik ben op de hoogte van uw persoonlijke groot verdriet mijnheer Hazen maar we moeten ons nu ook gaan richten op de toren van De Maagd “
“Als het met de Residence onbeheersbaar wordt dan loopt ook de schouwburg heel groot risico “
Ik reageerde met “ Het zijn maar planken en stenen , die zijn te koop en het is weer op te bouwen “

Ik keek naar de vergulde punt op het dak ( glazen koepel ) van de Residence en zag weer het beeld van de inzakkende Twin Towers met de radiozenders ? ; het zal toch niet waar zijn ???
Dankzij het zeer vakkundige optreden van brandweer en alle betrokkenen is dat beeld ons en Bergen op Zoom bespaard gebleven .
Inmiddels had ik al contact gezocht met Johan van Tiel , een top expert op het gebied van verzekeringen die ik als mijn contra-expert wilde benoemen .

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten