De Brabantse Wal

Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.

Wist u dat…?

  • U een escaperoom kunt doen in de Gevangenenpoort?
  • Het Markiezenhof een geweldig Museum heeft?
  • U de Peperbus kunt beklimmen?
  • U heerlijk kunt fietsen en prachtige monumenten kunt bekijken in Bergen op Zoom?
  • De Bergse Plaat een strandje heeft met een gezellig Boulevard en een mooi zwembad heeft?
  • We een Bioscoop hebben?
  • We een Poppodium hebben met geweldige concerten en optredens?
  • Theater De Maagd zich nog geen 100 meter van ons hotel bevindt?
  • U een gezellig avondje kunt poolen/biljarten in het Provoosthuis?

Uniek landschap
De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage.
Stad en streek

In het midden van het gebied ligt de Markiezenstad Bergen op Zoom. De meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Parel van Bergen op Zoom is Het Markiezenhof, voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio. Het kermismuseum en het museum voor internationale politieke spotprenten hebben ook onderdak in Het Markiezenhof.

De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Voor funshoppen, cultuur proeven en culinair genieten ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres.

De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars. De fiets- en wandelknooppuntensystemen staan garant voor vele kilometers fiets- en wandelplezier. Een combinatie met een van de culinaire arrangementen maakt de dag compleet!

Ook de waterrecreant komt ruimschoots aan bod. Steenbergen kent goed uitgeruste jachthavens die vanuit Zeeland en Zuid-Holland prima bereikbaar zijn. De toegang vanaf het Volkerak tot de Steenbergse Vliet via het idyllisch aandoende sluizencomplex Benedensas is uniek. De aansluiting op het vaarroutenetwerk biedt de waterrecreant fantastische mogelijkheden om de Brabantse Wal vanaf het water te verkennen.

Cultuur proeven, funshoppen, culinair genieten of actief bezig zijn? Dan is de Brabantse Wal dé streek. Ook voor kinderen zijn er volop mogelijkheden op de Brabantse Wal. Ervaar het zelf!

Foto’s: VVV Brabantse Wal.

 

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten