Koninklijk bezoek de Draak

Op 16-02-2016 mocht familie Hazen het Koninklijk Paar ontvangen, zowel Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander als Hare Majesteit Koningin Maxima. Tijdens dit Koninklijke bezoek stond veerkracht in ondernemerschap centraal en lag de focus op ‘van brand (Stadsbrand 1397) naar brand (Residence 2005) naar brand (de Draak 2013).

Dit indrukwekkende verhaal werd ondersteund door de canon van de geschiedenis van Grand Hotel de Draak die nu staat tentoongesteld in de lobby van ons hotel. Hier kunt u de Canon beter bekijken. Quote Frans Hazen: ‘Brand heeft drie keer het bestaan van dit hotel bedreigd. Driemaal is scheepsrecht. Nu is komen vast te staan dat een Draak weliswaar vuur spuwt maar zich niet door vuur laat verteren’.

Met een uitstekende neus voor ondernemerschap maakte de familie Hazen van Hotel de Draak een bloeiend bedrijf, dat bovendien van grote betekenis was en is voor de stad Bergen op Zoom. Niet alleen de rijke geschiedenis van het hotel is van belang, maar ook de manier waarop familie Hazen het bedrijf bestiert is een gegeven waarmee de stad Bergen op Zoom zich graag afficheert.

Naast succes ontmoette de familie ook grote tegenslag. In maart 2005 kwam oudste dochter, Dagmara, noodlottig ten val tijdens het paardrijden. In datzelfde jaar, krap 5 maanden later, ontstond er brand bij een horecabedrijf naast de Residence van de Draak. Met het verlies van dochter Dagmara juist enkele maanden daarvoor maakte de familie een moeilijke tijd door. De enorme brandschade die daar bovenop kwam, zou voor velen de druppel kunnen zijn. Zo niet voor de familie Hazen. Direct na de brand toonde de familie zich strijdbaar. Een herstelplan werd gemaakt en voortvarend ter hand genomen. Als een feniks herrees de Residence uit de as en werd het pand vernoemd naar de overleden dochter: ‘Residence Dagmara’.

In 2013 werd de Draak opnieuw getroffen door brand. Dit keer in de Draak, in de wellness ruimte was op 26 februari van dat jaar een brand ontstaan. Het heeft er naar uitgezien dat de Draak als verloren moest worden beschouwd en het pand, in tegenstelling tot de grote stadsbrand van 1397, deze brand niet zou overleven. Maar dankzij het vakkundig optreden van de brandweer lukt het op het laatste nippertje de brand onder controle te krijgen. Wederom was de schade enorm. Het hele hotelinterieur moest als verloren worden beschouwd en ook op bouwkundig vlak en op het gebied van de bedrijfsvoering waren de nodige uitdagingen te overwinnen. Weer toonde de familie Hazen haar vasthoudendheid en veerkracht.

Wanneer we over familie Hazen spreken, dan doen we dat met diep respect, grote toegenegenheid en enorme waardering. De familie laat zich op geen enkele wijze voorstaan op wat ze heeft bereikt. Ze is zich er zeer van bewust dat ook het management en de individuele medewerkers van het hotel in hoge mate bijdragen aan de resultaten die worden behaald. Vast staat ook dat de familie Hazen een klimaat schept en in stand houdt waarin de medewerkers zich kunnen ontplooien en kunnen excelleren.

(Bovenstaande tekst is gebaseerd op de tekst die is aangeleverd door de Gemeente Bergen op Zoom aan Het Hof).

Bron foto’s: BN de Stem & Omroep Brabant.

 

 

Adres Grote Markt 36
Bergen op Zoom
Telefoon: + 31 (0)164 25 20 50
E-mail: info@hoteldedraak.nl
Nieuwsbrief
Schrijf je in met je e-mailadres:
Algemene Voorwaarden Horeca   |   Ontwerp en realisatie: JeP, Creatieve Realisten