Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in

Verbouwing ondanks crisis 2012-2013

De gevolgen van de economische en financiële crisis in Europa lieten zich natuurlijk ook voelen in De Draak. Omdat die tijdig werden voorzien en we daar met de interne ( re ) organisatie rekening mee hadden gehouden konden we de situatie “ de baas “ blijven. natuurlijk komen er na moeilijke jaren ook weer betere wist ik , ik had al eerder twee crises meegemaakt.

 

Feit bleef dat de hotelbezetting in de weekenden behoorlijk te wensen overliet en daar moest ook actie op worden ondernomen. Hans van Spronsen had in zijn analyse ook de realisatie van fit- en wellness accommodatie meegenomen ; we waren er al snel uit , de fitness in een kamer voorzijde Residence tegen de overlast genererende kroeg aan. De wellness zouden we op de tussenverdieping in de draak moeten realiseren , daarvoor moesten 2 tweepersoonskamers en een suite worden opgeofferd , de technische installatie zou geplaatst kunnen worden in een berging achter een van die hotelkamers.

Alles bij elkaar best een behoorlijk ingewikkelde operatie omdat rekening gehouden diende te worden met een goede luchtbeheersing in deze ruimte , en een zeer stabiele waterdichte vloer ( er was een houten ondergrond en een deel was gepland boven een fraai stuc plafond in de Albrecht Durerzaal ). We moesten wateroverlast van de stortdouches voorkomen evenals warmte uitstraling van de opgietsauna en de infrarood cabine naar de bovenliggende kamers.

Het moest dus een doos in een doos constructie worden en dat vergde het nodige reken- en pas en meetwerk . De afdekking van de “ uitwendige “ doos zou met een ( 1 ) isolerende laag kunnen volstaan zo werd er vastgesteld. Ik heb daar goed over nagedacht en kwam tot het besluit dat er twee van die lagen aangebracht moesten worden , ik wilde een dubbele zekerheid.

Uiteindelijk is daar een prachtige ruimte gerealiseerd met een mooie aangelichte waterwand , perfecte vocht- en luchtbeheersing en erg fraai meubilair . alle reden om er erg trots op te zijn . de oplevering duurde helaas wat langer dan gepland maar het resultaat was ronduit fantastisch en qua uitstraling en sfeer geheel passend bij “De Draak“. Om deze investering te kunnen doen zijn er uitgebreide gesprekken gevoerd met onze bankier van ABN Amro ; onze accountmanager daar , Robin Schilder , erkende de noodzaak van realisatie ervan en gaf dus akkoord. Gegeven de bijzondere economische en financiële situatie ook in Nederland was dit zonder meer een geweldige opsteker voor de draak. We spraken tenslotte wel weer over een investering van meer dan 300.000,-- euro !! en dat in dit tijdsbestek.

En wat we bedacht hadden , met goeie promotie en leuke arrangementen kregen we een opwaartse beweging in de weekend bezetting. Missie geslaagd !!! Met dank aan ABN Amro , Robin Schilder en natuurlijk ook Hans van Spronsen : op naar fraaie cijfers !!!!