Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in

Beste leerbedrijf & leermeester 2024

KHN feliciteert Hotel de Draak en Leermeester van het Jaar
Bergen op Zoom, 12 januari 2024


Grand Hotel De Draak is op 11 januari tijdens de HORECAVA verkozen tot het op twee na beste leerbedrijf van Nederland. Een puike prestatie maar het oudste hotel van het land behaalde een dubbelslag. Souschef Christiaan Veldman werd verkozen tot beste SVH Leermeester van het land. Bergen op Zoom heeft dus een topbedrijf binnen haar grenzen!


Grand Hotel De Draak, ook nog eens het oudste hotel van Nederland, is niet zomaar een leerbedrijf. Er is een jong team waarbinnen goed samenwerken van belang is. Uit het juryrapport: “Het bedrijf vormt een springplank voor talent. Natuurlijk staat het vak centraal maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling van de lerende wordt niet vergeten. Het maakt dat De Draak een warme plek is: een ideale leeromgeving. De relatie met de scholen is uitzonderlijk goed en is een voorbeeld voor vele.”


Christiaan Veldman, Zeeuw van geboorte, heeft de prestigieuze titel van SVH Leermeester van het Jaar voor de horeca binnengesleept. Christiaan (26 jaar?) was tot een paar jaar geleden zelf nog student: “De horeca is zo een mooi vak. Ik kan er al mijn creativiteit in kwijt. Maar het is ook hard werken. Dat is niet erg, maar je moet altijd oog blijven houden voor de mensen met wie je werkt”. De leerlingen die door hem worden begeleid zien hem dan ook meer als coach met wie je ook een persoonlijk kunt delen dan als de souschef die op een voetstuk staat. “Daarnaast deel ik al mijn kennis met mijn leerlingen. Ik wil niets exclusief behouden voor De Draak. Ik leid namelijk niet alleen op voor ons mooie bedrijf, maar voor heel de branche. Daar hebben we allemaal baat bij.”


Rémy Dekker, regiomanager van KHN, overhandigde Christiaan en maître Imad El Khalfioui een mooie fles bubbels om van te genieten met het hele team. Op de vraag wat de uitverkiezing met hem deed zei hij het volgende: “Ik was blij met het feit dat De Draak bij de laatste drie was geëindigd. Ik wist niet dat er individuele prijzen werden gegeven en dat ik door een leerling van me genomineerd was. Dat gegeven maak te supertrots, net als de waardering van mijn vakgenoten. Tja, en nu is het weer gewoon een vrijdag, stropen we de mouwen op en gaan we weer aan het werk.” Veldman is een nuchtere Zeeuw die weer overgaat tot de orde van de dag: lekker koken voor zijn gasten.

Koninklijke Horeca Nederland


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) behartigt al meer dan 135 jaar de belangen van horecaondernemers in Nederland. Wij vinden dat Nederland de beste gastvrijheid verdient; een brede, sterke en professionele horeca die kwaliteit en innovatie vooropstelt. Namens 17.000 horecaondernemers en meer dan 390.000 horecamedewerkers knokken wij voor een gunstig ondernemersklimaat en toekomstbestendige horecabranche. Onze leden ondersteunen wij door lobby, advies en financiële ledenvoordelen. Zo geeft KHN de horeca power.