Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Activiteiten in Bergen op Zoom

De vraag is misschien wel: wat kunt u in Noord-Brabant eigenlijk niet doen? Voor ieder die naar onze mooie provincie reist, zijn de opties eindeloos. Cultuur snuiven of de natuur in, een actieve en avontuurlijke vakantie, dagtochten, indooractiviteiten en meer. Maar dan is natuurlijk wel fijn om te weten wat nou echt de moeite waard is, en daar helpen wij graag bij! We stelde een lijst op met onze favoriete activiteiten. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

 

De Binnenschelde

De Binnenschelde is een recreatieplas die grenst aan woongebied de Bergse Plaat waar de mogelijkheid bestaat om te zwemmen, kanoën, en te windsurfen. Er is een strandzone aangelegd met diverse faciliteiten en er zijn aanlegsteigertjes. Ook is het een gewaardeerde spot bij kitesurfers. Rond de Binnenschelde loopt een wandel/fietsroute van ca. 7 km.

 

 

Het Markiezenhof

Het Markiezenhof is een van de fraaiste stadspaleizen van West-Europa. Gebouwd in de late 15e eeuw, door de fameuze Mechelse bouwmeesters Anthonie en Rombout Keldermans, was dit het woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom.

Tegenwoordig is Het Markiezenhof een museum en geeft het onderdak aan het regionaal archief. De aandacht van museum en archief ligt op de historie van stad en regio en de geschiedenis van de kermis.

In Het Markiezenhof is altijd wat te beleven. De zalen worden intensief gebruikt voor lezingen, concerten, voorstellingen, films. Bovendien is het 'the place to be' als het gaat om feesten & huwelijken en congressen & zakelijke ontmoetingen.

Vanwege COVID-19 kunnen de openingstijden aangepast zijn. Raadpleeg de website voor meer informatie.


Fort de Roovere

Fort de Roovere in Halsteren ontwikkelt zich in toenemende mate tot hét centrum van de West Brabantse Waterlinie. Dat is niet in de laatste plaats te danken aan de Mozesbrug, waarvan de rand op gelijke hoogte ligt met het water in de gracht. Hier kun je doorheen waden, zoals Mozes deed door de Rode Zee. Naast deze opmerkelijke toegangsbrug steekt Pompejus huizenhoog boven het fort uit. Vanaf deze gigantische uitkijktoren kun je de hele West Brabantse Waterlinie overzien.

Tegelijkertijd is het een openluchttheater en expositieruimte. Pompejus is met vereende krachten van inwoners, organisaties en de gemeente Bergen op Zoom tot stand gekomen. Ook is er gewerkt aan de realisatie van een poterne (tunnel), waardoor je als het ware terug gaat in de tijd. Fort de Roovere leent zich bovendien uitstekend voor een breed scala aan culturele en sportieve evenementen.

Langs de aarden wallen en grachten zijn mooie wandelroutes uitgezet.  Volg de gele route voor een wandeling van ca. 2 km. of de paarse route voor een wandeling van ca. 5 km.


Klimbos Brabantse Wal

Ben je klaar voor actie in de natuur? In klimbos Brabantse Wal is er uitdaging genoeg! In 2020 wonnen we de bronzen award voor ANWB ‘Leukste uitje van Noord-Brabant’. Het Klimbos is nu nóg groter met een vrije val, bungee en een nieuwe junior route. Een tokkelroute, moeilijke overgangen en grote netten. Het is er allemaal. Kies zelf een klimroute en bepaal hoe hoog je wil gaan.

Ervaar het zelf!

Enthousiast geworden bij het lezen over de stad en streek en wat u er kan gaan doen? Bij Grand Hotel De Draak boekt u deze zomer via deze website extra voordelig. Zien we u snel?

Boek een kamer       Boek een arrangement

 

 

* Foto's & tekst (deels) door VVV Brabanste Wal