Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Lekker 500

 

Hotel De Draak — de oudste herberg van Nederland - draagt sinds kort het schild van Hofleverancier en dat dankt deze historische locatie in het hart van Bergen op Zoom mede aan de bezoeken die
Oranjes er in de loop der jaren brachten.

Het jonge, inpandige Restaurant 1397, genoemd naar het stichtingsjaar van de herberg, kent nog geen koninklijk bezoek, maar voor ons is het 'royal' genoeg. De getalenteerde chef-kok Torben Bouterse timmert er met restaurantmanager Imad Khalfioui en sommelier Guus van Dijk behoorlijk aan de weg. De prachtige eetzaal met het hoge balkenplafond, de kolossale kroonluchter en de zandstenen schouw is nog steeds het culinaire hart van Restaurant 1397, maar wij mogen op het terras eten. Onder grote parasols aan witgedekte tafels, aan de Grote Markt met historische gevels, de kerktoren met het carillon en het monumentale stadhuis. Na amuses van watermeloen met tomasu-soja en bonitoschaafsel. en de lokaal beroemde bloemkoolkibbeling met joppiesaus, proeven wij tomaatbereidingen met gember, za'atar en helder 'uitlekvocht' van gazpacho. Bij glazen geelwitte Vacqueras Perrin uit 2019 van druiven als bourboulenc, clairette en witte grenache. Mooi! Gevolgd door rode mul met miso. bok choy en kaffir lime, en een memorabel hoofdgerecht van buikspek, gelakt met xo-saus. en pommes soufflées met Royal Belgian Caviar. Bouterse is een inventieve Zeeuw die speelt met smaken en texturen. Zoals in het dessert van snijboon, gemarineerd in suikerwater, dat met vlierbloesem, crème crue en komkommer een rinse, bijna rabarberachtige smaak krijgt.

 

Terug naar alle gidsen