Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Lekker 500

 

De naam 1397 refereert aan het jaar dat Grand Hotel De Draak, waar het restaurant onderdeel van uitmaakt, met zekerheid al een horecagelegenheid was. De Oranjes brachten er regelmatig een bezoek en daarom draagt het hotel het schild van hofleverancier. De energieke Frans en Trix Hazen zijn eigenaar en, hoewel zijn hun pensioenleeftijd al zijn gepasseerd, nog dagelijks druk in de weer met het reilen en zeilen van “De Draak”.

Chef Torben Bouterse, Zeeuw van geboorte, kookt hier een keuken op klassieke basis met Aziatische tonen. Zeeuwse vis, schaal- en schelpdieren – niet zo verbazend – spelen hier de hoofdrol. Sous Christiaan Veldman, chef de partie Stefan Schipper en chocolatier Esther Hazen completeren het keukenteam.

De eetzaal is werkelijk een lust voor het oog. Een hoog balkenplafond, in het ook springende kroonluchters, een zandstenen schouw, zorgvuldig gedekte tafels met prachtig service, glaswerk en bestek maken het een feest hier aan te schuiven.

Beminnelijk gastheer en register-vinoloog Guus van Dijk heet ons welkom en gaat ons voor naar onze tafel. Al snel arriveert lekker brood met hoeveboter. Buikspek komt met pulpo, pimentón, pommes pont neuf ofwel dikke verrukkelijke frieten die smeuïg van binnen en krokant van buiten zijn en – heel geraffineerd – gezouten citroen. Wat een fijne binnenkomer. Daarna perfect bereide pladijs met lardo, artisjok en ansjovis. Van het kaasatelier komt een royaal assortiment kaasjes begeleid van sappige wortelcake, appelstroop en tuttifrutti.

Het leven is goed in het Brabantse land. En in het bijzonder bij 1397.

 

Terug naar alle gidsen