Beste Prijsgarantie
 — 
Vul hier de inlogcode in


Waar Brabant Zeeland kust...


Op de grens van Brabant en Zeeland ligt de Brabantse Wal, één van de drie Landschappen van Allure in Noord-Brabant. Een gebied waar natuurschoon, monumenten en culturele evenementen met elkaar verweven zijn.


Uniek landschap 

De Brabantse Wal is een zandplateau dat zich in het uiterste westen van de provincie Noord-Brabant, uitstrekt van de Belgische grens in het zuiden tot aan Steenbergen in het noorden en tot de Wouwse Plantage in het oosten. Het gebied valt op door een grote verscheidenheid in landschappen. Het glooiende terrein van de Brabantse Wal klimt bij Woensdrecht tot wel 20 meter boven zeeniveau en dit levert fraaie vergezichten op. Na het klimmen gaat het landschap plots weer over in de uitgestrekte polders rond Steenbergen, de wateren van de Zeeuwse delta en de bossen van de Wouwse Plantage.

 


Stad en streek 

In het midden van het gebied ligt de Markiezenstad Bergen op Zoom. De meer dan 800 monumenten in deze stad vertellen het verhaal van een rijk en bewogen verleden. Parel van Bergen op Zoom is Het Markiezenhof, voormalig woonpaleis van de heren en markiezen van Bergen op Zoom. Op avontuur door dit uitgestrekte paleis met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen, krijg je een goed beeld van de geschiedenis van stad en regio. Het kermismuseum en het museum voor internationale politieke spotprenten hebben ook onderdak in Het Markiezenhof. 

De vele culturele evenementen en het brede winkel- en horeca-aanbod maken een bezoek aan deze stad meer dan de moeite waard. Voor funshoppen, cultuur proeven en culinair genieten ben je in Bergen op Zoom aan het juiste adres.

De uitgestrekte bossen rondom Woensdrecht zijn een waar eldorado voor fietsers en wandelaars. De fiets- en wandelknooppuntensystemen staan garant voor vele kilometers fiets- en wandelplezier. Een combinatie met een van de culinaire arrangementen maakt de dag compleet!

Ook de waterrecreant komt ruimschoots aan bod. Steenbergen kent goed uitgeruste jachthavens die vanuit Zeeland en Zuid-Holland prima bereikbaar zijn. De toegang vanaf het Volkerak tot de Steenbergse Vliet via het idyllisch aandoende sluizencomplex Benedensas is uniek. De aansluiting op het vaarroutenetwerk biedt de waterrecreant fantastische mogelijkheden om de Brabantse Wal vanaf het water te verkennen.

Reistijden

Bergen op Zoom ligt centraal in Zuid West Nederland en is een ideale uitvalsbasis naar vele andere historische steden met fantastische (winkel) centra. 

 

Bergen op Zoom  -      Rotterdam 55 minuten
Bergen op Zoom - Goes 35 minuten
Bergen op Zoom - Vlissingen 50 minuten
Bergen op Zoom - Breda 40 minuten
Bergen op Zoom - 's Hertogenbosch 70 minuten
Bergen op Zoom - Antwerpen 40 minuten
Bergen op Zoom - Gent 75 minuten
Bergen op Zoom - Brugge 85 minuten
Bergen op Zoom - Brussel 65 minuten

Bergen op Zoom

Benieuwd naar het mooie Bergen op Zoom? We vertellen u graag meer over deze bijzondere stad.

Verder lezen